2018 CCBHC RFA Q&A’s
Q:	On page 19, where it says "n no more than 500 words".....Is it 500 words in total or just the 1st   
paragraph? 

A: 	The Agency Summary and Experience is limited to 500 words but excludes attachments of any addendum’s used for project subcontractors.

[bookmark: _GoBack]Q:	The project period on the cover page Appendix A will not allow input (dates) to match page 29 dates. 

A:  	If you are having technical difficulties with forms call or email Kendra Furlong; 775-684-3208 or Kendrafurlong@health.nv.gov.  The division will modify Appendix A and send it out with an editable field by close of business on 06/20/18.  

Q: 	On the amendment RFA cover page says grant app due 7/7. On page 2 however, it says on the final line that the grant is due 7/6. On the Amendment Letter (memo) it says it's due 7/5. This is rather important as we are planning our days around this grant app. Please clarify.

A:	[image: ]

Q:	On the top of page 5 of 52 of the RFA 2018 document, there is a reference to certification required by the DPBH's Health Care Quality and Compliance (HCQC), however does not indicate which facility-type the CCBHC would fall under.  I understand that there are many facility-types, depending on which service(s) are provided at any location, but also wonder if there is specific CCBHC licensure-type related to this Provider type/ facility?  With an outpatient clinic, there is no HCQC oversight, so is it safe to assume the same would apply?
A:  	There is not a formal licensure type for CCBHC because this is a demonstration grant.  HCQC does all the certification and oversight of the CCBHC’s.  
Q:	Will you please provide the Provider Type number that Medicaid is assigning to the CCBHC services so that they might be consulted on the Medicaid website and in the State Plan during the application phase?
A:	There is nothing currently in the stat plan on CCBHC’s because this is a demonstration grant.  Medicaid is enrolling CCBHC’s under PT 17 Specialty 215.  The allowable services grid is available on the DPBH website and the Medicaid Services Manual Chapter 2700 con be consulted for policy.  
Q:	According to Appendix A, pg 1, the use of the terms 'related' or 'unrelated' with respect to DCO's is noted as explained in the Medicaid rules.  According to the further explanation, this appears to be having shared Board members, and it goes on to state that this has an impact on the PPS rate calculation. Is there a specific location within the Medicaid rules that can provide clarification as to how this impacts the negotiated rate?
A:	Rate development is based on a cost report and is not actually negotiated.  See additional guidance on SAMSHA’s website.  https://www.samhsa.gov/section-223/certification-resource-guides/prospective-payment-system
Q:	If there is an agreement with the VA services for active-duty and/or veterans to receive services, is there an expectation that this is a 'referred service' versus a DCO for the purposes of this project? The VA is known to refuse to share information that is HIPAA-protected and related to care, and therefore, the anticipation of data-sharing, even with payment for the services will be difficult.  Has there been any experiences with the current CCBHC services that would be made available to help new providers to navigate these issues?
A:  	Neither entity would be considered a DCO.  Certification requirements state that substantial efforts must be made to establish care coordination through a collaborative care agreement.  So as long as the minimum criteria is met there should not be an issue.  
Q:  	A Word file is needed vs a PDF for efficient data entry AND compilation of the various sections.  Some sections such as 'Agency Summary and Experience' on page 19 don't allow any data entry in the PDF. Therefore, we have created a work doc and want to ensure that's okay. 
A:	A word document is posted on SAPTA’s home page (http://dpbh.nv.gov/Programs/ClinicalSAPTA/Home_-_SAPTA/).  

If you are having technical difficulties with forms call or email Kendra Furlong; 775-684-3208 or Kendrafurlong@health.nv.gov.  The division will send a word copy of the RFA and send it out by close of business on 06/20/18.  

Q:	The submittal instructions on page 10 with the required components don't match the sequence on the checklist on page 14.  Which is correct?

A:	Use the submittal instructions on page 10 to organize your document.  The checklist on page 14 is for your internal use only.  

Q:	The checklist on page 14 says 'sections should be tabbed' and page 10 says components must be separate from the others and uniquely identified.  Using a header for each section can accomplish this.  Is this acceptable?  The PDF file doesn't allow updating to add tabs or other data.   Please send a WORD document version of the PDF.

Q:	Is there a template for the Technical Assistance Assessment?  There seems to be an appendix/template for the other components but not this.

A:	No, there is no template.  This is a narrative document only.  

Q:	We have just applied to be a Type 17, Specialty 215 provider.  We are told this can take up to 6 weeks to complete.  If it is not approved before the RFA are we automatically ineligible or will the committee, consider if the status is pending?  

A:	All applicable certifications, enrollments and licensure must be complete before funding will be dispersed to potential awardees; however, applications showing proof of pending certifications, enrollments and licensure will be reviewed for potential funding.  

Q:	We utilize TheraNest software but have not fully implemented it to include all EHR.  Currently, we utilize it for clients paying with private insurance only.  Our clients covered by grants or private pay are not input into the system to save costs.  Is this sufficient to meet the EHR requirement, with the explanation that with additional funding we can fully implement?

A:	Each electronic health record system must be foothold certified.  Research the certification criteria and quality measures/data requirements to ensure the  minimum requirements are met.  

Q:	As an existing CCBHC, must we re-submit the Certification Criteria Feasibility and Readiness Tool with the upcoming proposal?

A:	No, you would only submit a new feasibility and readiness tool for new or satellite locations.  

Q:	Are tabs within the document required? Are headers acceptable?
A:	If submitted electronically, sections must be outlined and identified in the document, this will be acceptable.
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